Show English version

Nyheter & utstillinger

Dokumentarfilm om Kunst i bevegelse 2024 utgitt

Kunst i bevegelse 2024 ble arrangert fra 20.01.24 til 10.03.24, og en dokumentarfilm som inkluderer intervjuer med seks av de syv kunstnerne er nå tilgjengelig på Vimeo:

04.04.2024


15 barneverksteder i bevegelig kunst

Verkstedene ble arrangert i formidlingsrommet på Østfold kunstsenter. Målgruppen var barn i alderen 6-10 år (1. til 5. klasse). Det var plass til maksimalt 15 barn på hvert verksted, og verkstedet varte i 40 minutter. Hvert barn på verkstedet fikk utdelt utstyr for å skape sitt eget bevegelige kunstverk. Det var også felles kunstmaterialer tilgjengelige, samt eksempler fra tidligere verksteder.

Formidlingsmålet med barneverkstedet innen kinetisk eller bevegelig kunst var at barna skulle bli engasjerte og inspirerte gjennom en liten pause fra deres ellers elektronikkpregete og digitaliserte hverdag. Barna fikk først inspirasjon gjennom en omvisning i utstillingen «Kunst i bevegelse 2024» på Østfold kunstsenter. Deretter fikk de muligheten til å skape egne kinetiske kunstverk under veiledning fra initiativtakeren og lokale kunstnere og formidlere, Anja Bjørshol og Kristin Romberg. I tillegg til kunst lærte barna også om håndverk, elektronikk, fysikk og mekanikk – kunst med realfag på kjøpet!

Basert på reaksjonene fra barna, lærere og skoler var målet oppnådd vel over forventningene. Etter at det ble kjent hvor gøy og interessant verkstedene var, kom det inn mange flere ønsker om deltakelse enn det var plass til.

https://ostfold-kunstsenter.no/barneskoleelever-har-laget-kinetisk-kunst-pa-oks

07.03.2024


Kunst i bevegelse 2024 – en spennende samling av en sjelden kunstform

Utstillingen holdes på Østfold kunstsenter i Fredrikstad fra 20. januar til 10. mars.

Bevegelig eller kinetisk kunst er en sjelden kunstform i Norge, med bare om lag 20 av rundt 4000 profesjonelle kunstnere som arbeider innen denne sjangeren, og det er ofte bare et eller ingen kinetisk kunstverk på en vanlig gruppeutstilling. Så å ha en gruppeutstilling med kun kinetisk kunst er en unik og spennende begivenhet.

Og det betyr at det er mye som skjer på denne utstillingen. Bevegelsene i verkene springer fra ulike kilder – fra elektriske motorer i bl.a. Torgrim Torves Batteri (skumring) eller tilskuerens egen muskelkraft i Trond Mikkelsens Grace eller de store bevegelser i tidevann i Cecilia Jonssons Tides. Filmens bevegelse, en vifte og mye annet er tatt i bruk i Roddy og Sean Bell’s A Kinetic Opera. Bente Sommfeldt-Colbergs to verk Hvirvel og  Sammentreff skaper komplekse bevegelser ved bruk av bl. a. magneter. Atle Selnes Nielsens Utgreining og forveksling supplerer bevegelser med lyd, og Glen Farleys Childhood engasjerer en sanse til – lukt.

Selv om samtlige verk deler bevegelsesaspektet, presenterer de et bredt spekter av temaer og uttrykk. Noen verk reflekterer over ulike tidsdimensjoner for mennesker i ulike aldre, planeters dreining i baner, hvordan hav-strømmen styres av månen og sola, og makt og lojalitet i arbeidsliv. To andre verk utforsker klangpotensialet i ulike objekter og de metaforiske aspektene av kunstnerens relasjoner til objekter i rommet. Til slutt er to av verkene rene kjærlighetserklæringer til henholdsvis barndom og maskinene som utforsker overflaten på mars.

Kinetisk kunst har en unik evne til å engasjere flere sanser, noe som forklarer dens stor appell for mange tilskuere, spesielt (men ikke utelukkende) barn. På grunn av dette, og den kinetiske kunstens potensiale til å lære barn litt realfag samtidig, blir det holdt 15 verksteder for rundt 200 lokale skolebarn her i februar. Barna vil få inspirasjon fra kunstverkene i utstillingen gjennom en omvisning, etterfulgt av å skape egne kinetiske kunstverk under veiledning fra lokale kunstnere og formidlere. Verkene de lager er inspirert av tre pionerer innen bevegelig kunst: Jean Tinguely, Marcel Duchamp og Alexander Calder.

23.01.2024


Kunst i bevegelse 2024!

For fjerde gang i norsk kunsthistorie holdes det en stor gruppeutstilling med norsk kinetisk kunst. Denne gang skjer det i Fredrikstad hos Østfold kunstsenter fra 20.01.24-10.03.24. For første gang holdes det samtidig 15 kinetisk kunst verksteder for barn. Flere detaljer kommer snart!

20.10.2023


Barneverksted med kinetisk kunst

Bevegelig kunst er en av de mest barnevennlig og tilgjengelig kunstformer. Et verksted hvor barn i alle alder kunne lage bevegelig kunst var avholdt over to dager på Fornebupiloten under Kunst Rett Vest 2023. Over 100 barn og foreldre deltok på verkstedet og alle synes det var gøy og spennende. I tillegg til kunst, lærte barna om håndverk, elektronikk, fysikk og mekanikk – kunst med realfag på kjøpet!

10.10.2023


Art on the Move

For første gang stilles ut flere interaktive kinetiske kunstverk på Oslo bussterminal. Dette byr på spennende opplevelser for et bredt publikum av alle aldrer, bosted, interessenivå i konvensjonelt kunst og kulturell, sosial og økonomisk bakgrunn.

Ukonvensjonelt kunst for et
ukonvensjonelt publikum på et
ukonvensjonelt utstillingssted

Fra 30.03.23-01.07.23. Utstillingen er i regi av Nitja senter for samtidskunst og Kunstvisitten.

02.04.2023


Nye verk og utstillinger

To nye verk er ferdige: Childhood og Incessance.

To tidligere verk Lives of Loyal Service og Baggage reiste til den Kinetic Biennial i Boynton Beach, Florida, USA.

Lives of Loyal Service var tidligere i USA på utstillingen Timeless Movements satt opp av Morris Museum i New Jersey. Museet, et Smithsonian institusjon, har en av verdens største samlinger av historiske automater.

31.01.2023


Utstillinger her og der

Kinetiske skulpturene til Glen Farley har vært i flere utstillinger i slutten av 2021 og begynnelsen av 2022, blant annet:

Bærumsutstilling 2022
Internasjonale stemmer på
Bærum Kunstforening

Society of Canadian Artists Open International Online Exhibition

og Timeless Movements på Morris Museum i New Jersey, USA.

16.05.2022


Utstillinger på begge sider av Atlanterhavet

I tillegg til Vårutstillingen i København, har Glen Farley blitt antatt til fem utstillinger i første halvdel av 2021 – i Canada, Norge og Italia via Østerrike.

Endless Summer” ble antatt til tre utstillinger i Canada: Quest for the Environment, the Society of Canadian Artists 53rd Annual Juried Exhibition og Impact 2021.

I Norge, både “Red State / Blue State” og “Baggage” var antatt til Bærumsutstillingen 2021.

Like etter dro “Baggage” til Venezia, Italia, og etter en skummel seks ukers odyssé takket være UPS, ankom en time før åpningen av Another Day in Paradise på Spasio SV – Centro espositivo San Vidal, kuratert av Biennale Austria.

18.08.2021


To verk antatt til Vårutstillingen i København

eSerfs” og “Endless Summer” har blitt akseptert til den prestisjetunge Charlottenborg Vårutstillingen i København. Av over 600 artister som søkte, var Glen Farley en av 36 antatte.

Mer om utstillingen fra sitt nettsted: “Siden etableringen av Charlottenborg-stiftelsen i 1857 har den årlige sensurerte Charlottenborg vårutstillingen vært en viktig ramme for arbeidet med å fremme og støtte moderne vekstlag innen både billedkunst, arkitektur, design og håndverk.”


“Gjennom årene har vårutstillingen vært det første viktige trinnet for mange unge kunstnere på vei til en profesjonell karrière, mens utstillingen ofte har presentert nye arbeider med mer etablerte navn. Gjennom Charlottenborg vårutstillings lange historie har kunstnere som i dag er internasjonalt anerkjent, debutert eller presentert verk på utstillingen. Utstillingen er en av de viktigste åpne, sensurerte utstillingene i Europa.”

Short video tour of Farley kinetic art at Charlottenborg Spring Exhibition 2021

17.03.2021


Verdens første!

Hva begynte som et svar på koronastengte kunstutstillinger i Norge endte opp som verdens første digital utstilling av live-strømmet, fjernaktivert bevegelig kunst.

I våren 2020 da koronaviruset kraftig begrenset muligheter for publikum til å oppleve kunst, bestemte initiativtager og kunstner Glen Farley å prøve å gjenskape noe av opplevelsen av bevegelig kunst digitalt. Farley satset på tre avgjørende inntrykk som gjør kinetisk kunst unikt – bevegelse, lyd, og samhandlingen mellom tilskueren og kunstverkene. De første to var oppnådd gjennom live-strømming gjennom høykvalitets kameraer og mikrofoner, og den siste ved at man kunne aktivere kunstverket selv med en startknapp på nett som startet kunstverk i virkelighet. Det var selvfølgelig umulig å fange opp alt som man kunne oppleve på en fysisk utstilling, men til gjengjeld fikk mange flere opplever norske kinetisk kunst enn på en vanlig fysisk utstilling i Norge, inklusiv mange i utland.

Etter seks måneders arbeid, ca. 80.000kr av egne midler og over 300 ubetalt arbeidstimer ble www.kunstibevegelse.no og www.kineticart.no lansert i September 2020. Prosjektet kjørte fra lånte lokaler på Gyssestad Gård i Bærum og var i gang samtidig som Kunst Rett Vest. Initiativtageren Farley og KRV prosjektleder Lena Hansson tilrettelagte for at besøkende til Gyssestad under KRV fikk omvisninger i prosjektet, et tilbud som over 250 takket ja til. Prosjektet og KRV samarbeidet fikk mediedekning i Budstikka, på KRV sine kanaler, Instagram og Facebook.

Da prosjektet sluket lyset i slutten av november hadde kunstverkene blitt aktivert over 3500 ganger og sidene på nettsted sett over 4500 ganger. I tillegg hadde flere besøkende lagt igjen positive kommentarer som de deltagende kunstnerne svarte på. 

Kombinasjonen av teknologi som var brukt var helt nytt for kunstnerne og aldri brukt før i verden til dette formålet. Etter flere tekniske og logistisk utfordringer var løste fungerte løsningen på en glimrende måte. Forhåpentligvis kan den tas i bruk igjen av en kunstinstitusjon som et supplement til en fremtidig fysisk utstilling med bevegelig kunst. 

Deltagende kunstnere var:
Andrea Bakketun
Roddy Bell
Serina Erfjord
Glen Farley
Trond Kasper Mikkelsen
Bente Sommerfeldt-Colberg
Torgrim Torve
Kristoffer Myskja (kun video)
Atle Selnes Nielsen (kun video)

29.09.2020


Urpremière av “Still Life”

Den interaktive, datastyrte, kinetiske skulpturen “Still Life” har verdenspremiere i Society of Canadian Artist sin årlige juryerte nettutstilling fra nå til 15. juni 2020. I disse korona-tider er nettutstillinger en av de eneste måtene å stille ut og oppleve kunst. Dessverre, klarte de ikke å ta med en lenke til en kortfilm av verket, så her er den.

Still Life - a kinetic sculpture by Glen Farley

24.03.2020


“Baggage” antatt til Overzealous 2020

Den omreisende kinetiske skulpturen “Baggage” er en av over 400 søkere som blir antatt til utstillingen Overzealous 2020 i Toronto. På grunn av covid-19-viruset som snur verden opp ned er utstillingen utsatt til september.

15.03.2020


Glen Farley innstilt som medlem av Society of Canadian Artists

Det prestisjetunge Society of Canadian Artists startet i 1957 og er opptatt av å “fremme høy kvalitet i tradisjonelle former for kunstnerisk uttrykk, og å oppmuntre til aksept og vekst av moderne og eksperimentelle former for visuell kunst.” Farley ble innstilt som medlem etter å ha stilt ut i alle tre av SCAs siste årlige internasjonale juryerte utstillinger i Toronto.

21.02.2020


Eldre mennesker også liker bevegelig kunst

Det ser ut til at mange eldre også liker kinetisk kunst, eller i det minste er dette inntrykket som ble igjen etter at kunsten til Glen Farley ble utstilt i 11 seniorsentre utenfor Oslo i 2019.

Tre kunstverk, eSerfs, Up North og Red State / Blue State ble totalt aktivert over 600 ganger under den roterende utstillingen som også inkludert presentasjoner fra Farley på de fleste stedene.

21.02.2020


Farley kunst antatt til SCA utstilling tredje år på rad

Glen Farley ble antatt til den prestisjetunge Society of Canadian Artists årlige internasjonale juryert utstilling i Toronto i august. Dette er tredje året på rad han har blitt akseptert, denne gangen med to verk, “Red State / Blue State” og “Baggage”.

30.09.2019


Bærumsutstilling 2019

“Reach” var antatt til den årlige Bærumsutstilling i Bærum kunsthall på Fornebu, og Glen Farley holdt åpningstalen i sin nye rolle som styremedlem av Bildende kunstnere i Bærum.

30.09.2019


Glen Farley intervjuet i Murze Art Magazine

Det er et bredt intervju med Glen Farley i Murze Art Magazine sitt nummer om “social art”.
Intervjuet kan leses her.

06.06.2019


To verk antatt til SCA online utstilling

Både “Grandma’s Time” og “eSerfs” er antatt til Society of Canadian Artist sin årlig juryert online utstilling. Online ustillinger gir muligheter for kunstverk som vil ha kostet for mye å frakte til Canada eller er for skjøre. Lenker under:  

SCA eSerfs  

SCA Grandma’s Time

19.03.2019


Bevegelig kunst til eldre folk

Glen Farleys kinetiske skulpturer skal reise til 11 eldre sentre i Bærum kommune i 2019.

Initiativet heter Den kulturelle spaserstokken og har som mål å bringe kunstopplevelser til eldre som kanskje ikke kan besøke gallerier og kunstsentre selv.

11.01.2019


Kinetisk kunst på pensum hos UiO

Tre kinetiske skulpturer, “Reach”, “eSerfs” og “Overvåking” er installert ved Institutt for Informatikk (IFI) ved Universitetet i Oslo som en del av en mastergrad nivå kurs i etikk og informasjonsteknologi. De støtte pensumet innen sosiale medier, ujevne deling av verdiskapning og personvern hhv.

16.11.2018


Kunst på Fringe festivalen

To kinetiske skulpturer, “eSerfs” og “Reach” var valgt ut til å stille på hovedmøteplassen til Stockholm Fringe Festival i september.

14.10.2018


Forlatt i en shipping container

Hvilken bedre sted for den kinetiske installasjon “Forlatt” enn en shipping container? Verket, som handler om de haugene av e-avfall som hopper opp i utviklingsland og de tapt minner som er med, ble antatt til årets Kunst Rett Vest, i år på Drammen museum.

14.10.2018


“eSerfs” i to nye utstillinger

“eSerfs” ble antatt til Bærumsutstilling 2018 i Bærum Kunsthall på Fornebu i mai og til en utstilling i Kommunegården i Sandvika i oktober.

14.10.2018


“Lives of Loyal Service” på SCAs internasjonale juryerte utstilling

LOLS var antatt til Society of Canadian Artists’ prestisjefylte årlige internasjonale juryerte utstilling på Papermill Gallery i Toronto fra 24. juli til 19. august 2018. I år er det 50 år siden den første utgaven av denne utstillingen.

I tillegg til et variert og interessant utvalg av kunstverk var utstillingen en hyggelig mulighet til å treffe venner og familie i Canada.

06.08.2018


“Up North” valgt til Spring Depot 2018

Spring Depot 2018 er en utstilling av verk i mindre skala valgt av en internasjonal jury bestående av ungdommer mellom 16-20 år med hovedsakelig innvandrerbakgrunn i samarbeid med Tenthaus Kunstnerkollektiv. Deretter traff kunstnerne ungdommene på galleriet hvor ungdommene har hatt ansvar til å sette verk i relasjon og lage en helhetlig utstilling.

Spring Depot 2018

26.03.2018


“Overvåking” antatt til SCA juryert utstilling

“Overvåking” er antatt til Society of Canadian Artist sin 2018 International Juried Online Exhibition.

Utstillingen kan sees fra 15 mars på http://shop.societyofcanadianartists.com/

22.02.2018


6000 tilskuere opplever “Up North” og “Reach” på Nuit Blanche i Toronto

Nuit Blanche 2017 i Toronto var svært vellykket med over en million deltagere ut i gatene hele natten og 6000 av dem opplevde to kinetisk kunstverk av Glen Farley utstilt på det berømte Redhead Gallery.

05.10.2017


To verk antatt til Nuit Blanche 2017 utstilling i Toronto!

Både “Reach” og “Up North” er antatt til utstillingen “Who Are You?” på Red Head Gallery i Toronto i forbindelse med Nuit Blanche 2017. Utstillingen går fra 27. september til 1. oktober, 2017.

Red Head Gallery
Nuit Blanche 2017

21.08.2017


“Reach” får sin verdenspremiere i Toronto

“Reach” var antatt til den årlige 50/50 jurierte utstilling på Queen Gallery i Toronto fra 6.-18. august.

21.08.2017


Society of Canadian Artists velger “Up North” til 49. årlig internasjonal juriert utstilling

SCA valgte “Up North” til sin årlig jurierte utstilling, som i år var på Paper Mill Gallery i Toronto fra 7. til 18. september. Vernissasjen fant sted kl 19 den 7. september!

Dette er første gang Glen Farley har blitt antatt til en SCA utstilling!

21.08.2017


Flyktningene av “Up North” har vært i New York

“Up North” var antatt til Small Works 2017 kuratert av Bill Carroll, på:

Trestle Gallery
850 3rd Avenue
Brooklyn, New York 11232
USA

Vernissasjen var på Torsdag 6. juli kl 19-21
Utstillingen var til 27. juli

Facebook event for vernissasjen: https://www.facebook.com/events/316611198795075

09.06.2017


Glen Farley nominert til Social Art Award 2017

Glen Farley har blitt kåret til en av de 10 “mest lovende oppføringene til Social Art Award 2017” av juryen til Institute for Art and Innovation, en uavhengig, ideelt organisasjon basert i Berlin, Tyskland.

For mer informasjon klikk her: http://social-art-award.org

23.05.2017


“Kunst i bevegelse 2017” var vellykket!

Norge’s andre utstilling noensinne av kun kinetisk kunst laget av kunstnere i Norge fant sted midt i Oslo sentrum i februar. Over 300 besøkte utstillingen og mange skrev positive kommentarer i gjestboken. I tillegg var utstillingen tildelt både et statens utstillingstipend og et Oslo kommune tilskudd til kunst- og kulturtiltak.

Mer informasjon om utstillingen finnes her: http://kunstibevegelse.no

Her er noen bilder fra åpningen av “Kunst i bevegelse 2017”

23.05.2017


“Kunst i bevegelse” er tilbake – denne gangen i Oslo

For bare andre gang stilles ut kun kinetisk kunst laget av kunstnere som bor i Norge. Åpningen er på 2. februar 2017, kl 18 på Galleri BOA i Oslo sentrum. Fem av de seks kunstnere fra den opprinnelige “Kunst i bevegelse” utstillingen i 2015 er tilbake og to nye kunstnere er med.

Utstillingen har blitt tildelt den prestisjetunge statens utstillingsstipend fra Norsk kulturråd.

Kunstnere i utstillingen er Andrea Bakketun, Glen Farley, Bjørn Melbye Gulliksen, Cecilia Jonsson, Christopher Myskja, Atle Selnes Nielsen og Bente Sommerfeldt-Colberg.

Fire av sju har laget nye verk til utstillingen. Noen av verkene er vist under. Utstillingen går 02.02-19.02 torsdag til søndag kl 12-16.

 

19.01.2017


Enda en juryert utstilling i Canada!

“Up North” er antatt som en av ca. 20 kunstverk blant over 300 søkere til ART SPACE på Canadian National Exhibition, juryert av Toronto West Arts Collaborative.

Med ca. 1,5 millioner gjester hvert år er CNE Canadas største årlig eksposisjon og den femte største i Nord-Amerika (kilde: Wikipedia) Forhåpentligvis kommer en god del av dem til Arts and Crafts Building for å oppleve utstillingen.

ArtsandCraftsBuldingCNE

31.07.2016


To utstillinger samtidig i Sandvika og Asker

“Hemmeligheter II” blir utstilt fra 17. august til 25. september i lobbyen på Bærum Kommunegården mens “Grandma’s Time” blir vist under Kunst Rett Vest fra 10. september til 25. september på en forlatt psykiatrisk avdeling på Dikemark i Asker. Det er over 60 rom i denne bygningen fra århundreskiftet og alle blir fylt med kunstverk og installasjoner.

30.06.2016


Glen Farley antatt til sin første utstilling i Canada

Glen Farley er antatt på sin første utstilling i hans hjemland Canada og fødeby Toronto. Utstillingen er den årlige “Emerging Sculptors” kuratert av Sculptors Society of Canada. Åpningen er 11. august og verket valgt av juryen er “Overvåking”.

Update: “Overvåking” vant førstepremie!

Annual Emerging Sculptors

30.06.2016


“Up North” antatt til Biennale Austria Contemporary 2016

Den bevegelige skulpturen “Up North”, som handler om flyktningkrisen i Europa, fortsetter sin verdensturné, denne gangen i Wien på Biennale Austria Contemporary 2016 fra 26. september til 9. oktober i Ausstellungsraum, Gumpendorfer Strasse 23.

Les mer her: Biennale Austria

Up North 2015d

 

 

 

 

 

 

30.06.2016


“Up North” på farten igjen

Denne bevegelige skulpturen, som handler om flyktningkrisen i Europa, fortsetter sin verdensturne. Den ble et av to kunstverk valgt fra utstillingen “Fortress“ i California, USA til å bli med kunstverk fra 10 andre byer på hovedutstillingen i regi av UAMO – Urban Art and Media Organisation på Einstein kultursenteret i München. Utstillingen åpnet  29. april og inkluderte musikk, performance, videolink og mange andre begivenheter. Glen Farley deltok sammen med kuratorene og den andre utvalgte kunstneren fra The Hatchery Art Spaces i California.

26.04.2016


“In Between” juryert utstilling i Bærum

Glen Farleys kunstverk “Just Going Through the Motions” ble et midtpunkt på vernissasjen i Bærum Kunsthall på Fornebu i november. Det var siste av seks utstillinger for Farleys kunst i 2015, og den første etter han ble medlem av Bildende Kunstnere i Bærum.

25.02.2016


“Up North” drar sorvest

Fortress PosterDen kinetiske skulpturen “Up North” som handler om dagens flyktningkrise i Europa, ble valgt ut til den internasjonale utstillingen “Fortress”. Hatchery Art Spaces i Badger, California, USA, ved foten av de sørlige Sierra Nevada-fjellene viste utstillingen 6. – 8. november 2015. Utstillingen var en av 10 som blir holdt i byer rundt omkring i verden og er organisert av UAMO – Urban Art and Media Organisation, basert i München, Tyskland.

Klikk for å lese om utstillingen og Hatchery Art Spaces
Klikk for å lese om UAMO

Oppdatering: På veien tilbake fra USA ble kunstverket stoppet av Tollvesenet i nesten to uker som krevde bevis for at kunstverket faktisk var fra Norge. Kunstneren måtte sende dokumentasjon om seg selv, kunstverket og turen ut av landet. Litt ironisk at et kunstverk som handler om flyktninger hadde problemer med å komme tilbake inn i landet.

24.02.2016


Innvilget fullverdig medlemskap i tre kunstforeninger!

NBFGlen Farley har blitt innvilget fullverdig medlemskap i Norsk Billedhoggerforening (NBF) etter et år som assosiert medlem. Medlemskap er innvilget på grunnlag av utdanning, kunstnerisk aktivitet og kvalitet av kunstverk. Medlemskap åpner opp flere muligheter for utstillinger, stipender og oppdrag og viktigst, faglig utvikling. Klikk for mer informasjon om NBF

Som en følge av dette har Glen også blitt innvilget medlemskap i Norske Billedkunstnere (NBK) og Bildende Kunstnere i Bærum.

24.02.2016


De bevegelige skulpturene “Forlatt” og “Overvåking” går på universitetet

De to kinetiske skulpturer “Forlatt” og “Overvåking” ble utstilt i lobbyen til Institutt for Informatikk (IFI) ved Universitetet i Oslo i en måned. Utstillingen ble skrevet om i universitets nettavis (klikk for å lese artikkelen.) Kunstverkene ble brukt som inspirasjon for masterstudenter som tar kurset “Vitenskap, teknologi, samfunn og etikk” med førsteamanuensis Maja van der Velden. Utstillingen på IFI var en slags hjemkomst for kunstneren som har sin utdannelse og bakgrunn i informatikk.

22.10.2015


“Kunst i bevegelse” en stor suksess!

Gruppeutstillingen “Kunst i bevegelse” var en stor suksess  – fra de 150 gjestene på åpningen, gjennom de positive presseomtaler og alle de nysgjerrige og tankefulle skolebarn som besøkte utstillingen, helt til avslutningsseremonien med foredrag fra kunsthistoriker Øivind Storm Bjerke og ikke minst stand-up komedie med Henrik Farley. Tusen takk til alle som bidro til at denne drømmen gikk i oppfyllelse! Forhåpentligvis kan andre byer i Norge oppleve en lignende utstilling.

Klikk for å se på utstillingens eget nettsted.

22.10.2015


“Kunst rett vest” på Henie Onstad kunstsenter

HenieOnstadFlyfoto

Henie Onstad kunstsenter

Glen Farley ble antatt til den juryerte utstillingen “Kunst Rett Vest” på Henie Onstad kunstsenter 3.-20. september 2015. Utstillingen er en årlig kunstbegivenhet for juryerte billedkunstnere og kunsthåndverkere fra Vestregionen og er den største av sitt slag i Norge. I år er det Glens hjemmekommune Bærum som er vert for arrangementet så det er ekstra hyggelig å bli med. Som en del av arrangement holder alle kunstnere åpent atelier og det blir bl.a. barneverksted i  kinetisk kunst hos Glen 12., 13., 19. og 20. september.

Kunstverket som ble valgt til å stilles ut ved fjorden var “Bare Gjør det Mekanisk.

Det vaKRW2015r 4 750 besøkende på utstillingen og Farleys bevegelige skulptur var blitt kjørt 1 200 ganger uten et eneste problem!

Klikk for å lese artikkelen om åpningen inklusiv bilde av skulpturen

 

26.05.2015


“Kunst i bevegelse” tildelt to prestisjefulle stipender

Utstillingen “Kunst i bevegelse” er tildelt to prestisjefulle stipender; Statens utstillingstipend og Kulturrådets prosjektstøtte. Stipendene kommer til å dekke mesteparten av de direkte kostnadene til utstillingen.

26.05.2015


“Kunst i bevegelse” – det er offisielt!

Trafo KunsthallPå Trafo Kunsthall i Asker fra 22. august – 20. september 2015 kommer den første utstilling i Norge som fokuserer kun på kinetisk kunst laget av norske kunstnere!

Medvirkende kunstnere i prosjektet foruten Glen Farley, er Serina Erfjord, Cecilia Jonsson, Kristoffer Myskja, Atle Selnes Nielsen og Bente Sommerfeldt-Colberg. Selv om alle kunstnerne jobber med bevegelig kunst, representerer de forskjellige generasjoner og landsdeler, har vidt forskjellige uttrykk og belyser forskjellige temaer.

Et separat utfyllende prosjekt som er under utvikling er et verksted for kinetisk kunst for barn og unge, hvor noen av kunstnerne skal bistå barn og unge i å lage små kinetisk skulpturer. Her kan de lære om kunst, håndverk, elektronikk og mekanikk og ikke minst hvordan å utrykke seg gjennom et kunstverk.

Mer info kommer etterhvert, men i mellomtiden her er noen eksempler på kunstverk fra de som er med i utstillingen.

30.09.2014


“Secrets II” antatt til Østlandsutstillingen 2014

Oppdatering: Se “Secrets II” i denne offisielle videoen fra utstillingen: Østlandsutstillingen 2014

“Secrets II”, et samarbeid mellom Glen Farley, Sarah Rosenbaum og Mats Claesson, ble antatt til Østlandsutstilling 2014. Av over 900 innsendte arbeider, ble 52 antatt for utstilling i Hamar og av disse, ble 21 valgt til å stille ut i Drammen og 32 i Fredrikstad. “Secrets II” vises på alle tre steder!

22.03. – 11.05.2014 Kunstbanken Hedmark, Hamar

28.06. – 03.08.2014 Buskerud Kunstsenter, Drammen

05.09. – 19.10.2014 Østfold Kunstnersenter, Frederikstad

Mer informasjon om utstillingen: Østlandsutstillingen

02.06.2014


Innvilget assosiert medlemskap i NBF

Glen Farley har blitt innvilget assosiert medlemskap i Norsk Billedhoggerforening (NBF.) Dette er første steg i prosessen med å erverve full medlem status. Medlemskap er innvilget på grunnlag av utdanning, kunstnerisk aktivitet og kvalitet av kunstverk. NBF

02.06.2014


Kunst Rett Vest på Galleri Trafo

Glen Farley ble antatt til den jurierte utstillingen “Kunst Rett Vest” på Galleri Trafo i Asker 9.-21. oktober 2012. Utstillingen er en årlig kunstbegivenhet for juryerte billedkunstnere og kunsthåndverkere fra Vestregionen og er den største av sin art i Norge. Utstillingen ble åpnet av bl.a. Magne Furuholmen, kunstner og medlem av A-ha.

Kunst Rett Vest

I tillegg til en felles utstilling, inviterte alle kunstnerne til åpne atelierer to helger i oktober. Glen viste verk under utarbeidelse og 65 besøkende i alle aldre prøvde seg som kinetiske skulptører.

Kunst Rett Vest

Glen får besøk av sin venn og inspirator, visuell kunstner Lavasir Nordrum (www.lavasir.no)

Mer informasjon på www.kunstrettvest.no

Glen fullfører nå et multimediaverk i samarbeid med fotograf/grafisk designer Sarah Rosenbaum og lydkunstner Mats Classon.

03.10.2012


Vakumpakking av Kristoffer Myskja

Glen Farley ble vakumpakket av en av sine store inspirasjonskilder, Oslo-kunstneren Kristoffer Myskja, på Kristoffers utstilling i april 2012.

14.06.2012


Norsk Skulpturbiennale 2011

“Forskning” ble utstilt i forbindelse med Norsk Skulpturbiennale 2011: menneske og maskin, på Vigelandmuseet 27. oktober 2011-5. februar 2012.

NSB

 • Vigelandmuseet, Nobelsgate 32, Oslo
 • Tirsdag-søndag kl 12-16 (mandag stengt)
 • Gratis inngang
 • Kontakt: 23 49 37 00
 • Mer informasjon på www.skulpturbiennale.no

14.10.2011


Utstillinger 2011

“Forskning” ble utstilt i forbindelse med Østlandsutstillingen 2011 på følgende steder:

Hamar

 • Kunstbanken, Hamar 10. september-23. oktober 2011
  • Kunstbanken Hedmark Kunstsenter, Parkgt. 21, Hamar
  • Tirsdag-fredag kl 11-16
  • Lørdag-søndag kl 12-17
  • Kontakt: 62 54 22 60

Larvik

 • Larvik Kunstforening, Bølgen, Larvik 14. mai-5. juni 2011
  • Galleri Bølgen, Larvik kulturhus Bølgen, Sanden 2, 3264 Larvik
  • Onsdag-fredag kl 17.30-20.30
  • Lørdag kl 12-16
  • Søndag kl 12-18
  • Kontakt: 47 04 03 60

Lillestrøm

 • Akershus Kunstsenter, Lillestrøm 2. april-1. mai 2011
  • Storgt. 4 i Lillestrøm
  • Onsdag-søndag kl 12-16
  • Torsdag kl 12-18
  • Kontakt: 64 84 34 40

01.09.2011